Пати Смит ја чита Вирџинија Вулф

Поетесата, уметница и „кума на панкот“ Пати Смит, снимена како чита извадок од експерименталниот роман на Вирџинија Вулф „Бранови“, секако со нејзин печат и во нејзина интерпретација… Читањето од романот „Бранови„ (The Waves“), на вечерта посветена на Вирџинија Вулф, е одржано во рамки на „Land 250“, изложба на фотографии и уметнички дела на Пати Смит,…