Нурнете се во имагинарниот свет на „Господин Пип“

Во еден роман што е едновремено напрегнат, прекрасен и бајколик, Лојд Џоунс пронижува една трансцедентна приказна што ја слави отпорноста на човековиот дух и моќта на приказните да ги променат нашите животи. На тропски остров разрушен од војната и богат со бакар, од кого учителите – како и безмалку сите други – имаат пребегано, само…