„Поклони се и почни“ е симболичен поттик за секое дете да го земе микрофонот на своите желби в раце

Новата книга за деца „Поклони се и почни“ деновиве излезе од печат, во издание на „Либи“, дел од „Арс Ламина – публикации“. Сликовницата е со текст на Владимир Лукаш и илустрации од Љубиша Камењаров. „Поклони се и почни“ е ведра, игрива книга за заедништвото, забавно поттикнување на децата (и животните!) да учествуваат во најразлични собирања…

150 години од раѓањето на Беатрикс Потер

Во 2016 година се обележува 150-годишнината од раѓањето на Беатрикс Потер, една од најсаканите авторки за деца во светот, која го одземаше нашето внимание повеќе од сто години со нејзините прекрасно илустрирани приказни! Неверојатниот живот на Беатрикс Потер го прославуваме преку изданија на македонски јазик од нејзините приказни како дел од едицијата „Илустрирани детски класици“…

Сликовници со активности „Матеј и Луна“

Серијалот „Матеј и Луна“ во издание на Либи преставува комбинација на весели приказни за близначињата Матеј и Луна со различни загатки и активности со цртање, боење, почетно пишување, броење, сметање. Овие сликовници со активности се наменети за дечињата од голема група во градинка и прво одделение. „Викенд на село со Матеј и Луна“ Близначињата Матеј и Луна…

Нови боенки во издание на Libi

Кон крајот на годината во рамки на нашиот новоформиран бренд за детска литература Libi излезе првиот дел од серијата забавно-едукативни боенки, а деновиве веќе се во продажба новите четири наслови во рамки на оваа серија