“Основачите на Гугл” во продажба од 15 ноември

Во 1996 година, двајца студенти од Универзитетот Стенфорд одлучуваат да измислат нов начин за пребарување информации на Глобалната мрежа. Нивниот технолошки проект наскоро станува пребарувач и компанија, по име Google, кој комплетно го смени начинот на кој информациите се добиваат и се контролираат на Интернет, правејќи ги далеку подостапни, побрзи и порелевантни. Под раководство на…