Забавна книга за сите возрасти

„Стогодишникот кој скокна низ прозорец и исчезна“ на Јонас Јонасон   Приказната за Алан Карлсон, ведриот старец кој на својот стоти роденден скокнува низ прозорец, цврсто решен старечкиот дом во Малмкопинг да не биде место на кое ќе го заврши својот век, добива свој заплет кога стариот присвојува еден куфер од еден криминалец. Тоа ќе…