Извадок од: „Анаис од Монмартр“ на Јана Мишо

Извадок од: „Анаис од Монмартр“ на Јана Мишо 34 Волшебниот раскош на новото што го надополнуваше старото ја растураше својата убавина околу мене. Старата архитектура шармантно стоеше исправена, не чувствувајќи никаква закана од прекрасните, мазни чудовишта околу неа, што изгледаа како да ја штитат од нешто. Како футуристички, мистериозни стражари пред стар крал. Погледнав нагоре,…