Нов наслов од едицијата “Современици”

Станицата Аточа: Способност да се опстои и покрај недоумиците “Станицата Аточа” е првиот роман на американскиот поет Бен Лернер со кој ја освои литературната награда Believer Book Award во 2011 година. Романот зборува за Адам Гордон, американски поет кој добива стипендија во Мадрид. Сепак Гордон своето време го поминува читaјќи го Толстој, пушејќи марихуана и…