Зошто Наоки сака да скока?

Тивкиот глас на аутизмот низ зборовите на едно дете       Вчера, на 23-ти април, во Хотел Арка се одржа хуманитарен настан на кој издавачката куќа Арс Либрис и Ротари клубот „Кирил и Методиј“ од Скопје, ја промовираа книгата „Зошто сакам да скокам“ – вистинска лична приказна на едно аутистично дете. Книгата претставува еден вид…