Незаборавно книжевно патување со Жил Верн

„Сè што еден човек може да замисли, друг може да го оствари“ –Жил Верн Авторот на култните романи „20.000 милји под морето“, „Пат околу светот за 80 дена“ и „Патување во центарот на Земјата“, Жил Верн, е роден на денешен ден (8 февруари) во 1828 година во Нант, Франција. Важи за еден од најзначајните француски…