Јана Мишо: Тинејџерката Миа во книгата „Миа во Амстердам“ проблемите ги решава сама и не го чека принцот на бел коњ

– Кога во тинејџерските години ќе ти се случи нешто драматично мислиш дека тоа ти се случува само тебе. Кога бев помала мајка ми го најде нејзиниот дневник кој го водела кога таа била девојче. Откако го прочитав видов дека проблемите и денес и тогаш се исти. Поради тоа и во вториот дел од „Јас…