Јагода Михајловска – Георгиева: Моите книги се тоа што сум јас

„Животот го живеам онака како што си посакувам… и тоа е благослов“. Со овие зборои познатата писателка, есеистка, филмска критичарка и вљубеничка во планините Јагода Михајловска-Георгиева го почнува разговорот во новото издание на „Астрорум“. Во интервјуто зборува за тоа како се развил нејзиниот афинитет кон пишувањето. Открива дека нејзин роднина е композиторот и поет –…