„Арс ламина“ организираше работилница за цртање на која присуствуваше и првата дама Елизабета Ѓоргиевска

Со цел да се поттикнат децата да читаат, цртаат и творат, издавачката куќа „Арс Ламина“ вчера на терасата на новата суперпродавница на „Литература.мк“ – Literatura.mk Superstore сместена во „Скопје сити мол“ одржа работилница за млади креативци на која присуствуваше и сопругата на претседателот Пендаровски, Елизабета Ѓоргиевска. Авторката Оливија Георгиевска која веќе има објавено две книги…

„Читањето е супермоќ“ – кампања на „Арс Ламина“ за поттикнување на читачките навики кај децата

Со четири сесии обуки на Филозофскиот факултет насловени како „Развивање на читачките навики и способности кај учениците“, со над 1300 посетители, издавачката куќа „Арс Ламина – публикации“ ја почна кампањата „Читањето е супермоќ“. На 27 и 28 мај во големиот амфитеатар на Филозофскиот факултет во Скопје, а во соработка со Институтот за педагогија, издавачката куќа…