Извадок од романот „Брезите што шумеа крај Темза“ од Катерина Серафимовска

„Брезите што шумеа крај Темза“ е најновиот роман на авторката Катерина Серафимовска, во издание на „Арс Либрис“, дел од „Арс Ламина – публикации“. Серафимовска (1972) веќе три децении е присутна на македонската книжевна сцена. Член е на ДПМ од 2001 година и е автор на десет објавени книги, меѓу кои и романите: „Забранет поглед“ (1999);…

Извадок од: „П.С. Ми се допаѓаш“ од Кејси Вест

Извадок од: „П.С. Ми се допаѓаш“ од Кејси Вест Веќе не морав ни да погледнам под клупата за да го најдам писменцето. Раката точно знаеше каде е. Веќе знаев и како стручно да го одвиткам бесшумно и да го ставам под единствениот бел лист за прибелешки на клупата. Не мислев ни дека Лорен е свесна…