13 најчитани книги на литература.мк

Ова се најчитаните книги за ова лето според корисниците на литература.мк Нултиот број – Умберто Еко Tрилер што се чита во еден здив, а ни открива како новинарството уште во текот на деведесетте години на минатиот век добива таблоидна форма и станува оружје во рацете на оние што грабаат богатство и моќ. Момчето милијардер: Марк…

Умберто Еко (1932 – 2016)

По долго боледување од рак, на 84-годишна возраст почина врвниот писател и интелектуалец Умберто Еко. Семејството на познатиот писател, познат по романите „Името на розата“, „Фуковото нишало“, „Баудолино“, накусо соопшти дека Еко починал дома, не наведувајќи детали, пренесуваат светските медиуми. За својот прв роман „Името на розата“, што го напиша во 1980 година, Еко освои…