Го одбележуваме Светскиот ден на театарот со новата книга „Театарот и актерите од сосема друг агол“ од Нада Поп-Јорданова

Со новата книга „Театарот и актерите од сосема друг агол“ од Нада Поп-Јорданова, во издание на „Арс Ламина“, го одбележуваме Светскиот ден на театарот, кој се прославува на глобално ниво на 27 март. Станиславски, уште во минатиот век, велел дека aко има нешто фантастично, тогаш тоа е сцената. А што е тоа толку фантастично што…