Извадок: „Стогодишникот кој скокна низ прозорец и исчезна“ од Јонас Јонасон

Алан и Херберт трите дена чекање ги поминале во одмарање, бидејќи храната во палатата на премиерот била вкусна, а креветите меки. Американските бомбардери му се приближувале на Пјонгјанг многу ретко, бидејќи нишанеле на поедноставни цели. Конечно дошол и тој ден. По Алан дошол првиот човек на првиот човек на премиерот и го испратил по ходниците…

Подарете им книга на Вашите татковци

15 јуни (недела) е светскиот ден на таткото. Подарете им книга на Вашите татковци! За таткото кој навива или оној кој сервира, за таткото кој со носталгија зборува за стрипови или оној кој сака хорор, за татковците кои сакаат да се смејат на глас или оние кои одат на концерти. За сите татковци што ќе…