Најпродаваните наслови на Саемот на книгата 2015

Што беше апсолутен хит на саемот на книгата, кои беа најпродаваните „машки“, „женски“, детски, тинејџерски книги, што е најпродавано во одредени жанрови… Еве ја нашата листа на најпродавани книги, па можеби ќе пронајдете нешто што сè уште не е дел од Вашата библиотека, а е токму за вас :).

Извадок: „Напред: Како Старбакс се бореше за неговиот живот без да ја изгуби својата душа“

„Овој датум е многу значаен за мене“, им реков на бармените и на нивните раководители на продавници, што седеа окулу мене во малиот ресторан. „Пред точно 28 години, на седми септември 1982 година, почнав да работам во првата продавница Старбакс, вашата продавница, овде на пазарот Пајк плејс“.