На конкурсот на Движењето за поддршка на креативност „Иво Лауренчиќ” и „Арс Ламина “ се пријавија 316 автори со 442 современи бајки од Македонија

Најмладите и љубителите на бајки имаат причина за радост. На конкурсот за „Современи бајки од Македонија“, кој започна на први јули и траеше до 17 август 2020 година, пријавени се 442 бајки од 316 автори од земјава. Новиот конкурс е дел од проектот „Современи бајки од Македонија“, а го реализираат Движењето за поддршка на креативноста…