Славимир Футро: „Девет“ е роман чија порака е да ги прифатиме сопствените грешки и маани

„Главната порака на оваа книга е да се прифатат сопствените грешки и маани со цел да се прифатат и туѓите. Ретко некој намерно и тенденциозно сака да ве упропасти. Но, генерално сите ние имаме впечаток дека некој нè влече за нога. Сакав со мојот пример да покажам дека мора редовно самите себеси да се погледнеме…