Рецензија на Илина Јакимовска: „Девет: роман во илустрирани приказни“ од Славимир Футро

Кога ми ја препорачаа, мојата прва реакција беше „ќе ја ѕирнам, ама не ќе да е за мене“. Причина – ми беше претставена како дебитантско дело на познат дизајнер, илустрирана проза со автобиографски примеси. Ми зазвучи како обид за шлепање слаб текст врз плеќите на добрата графика. My bad. Неговите дизајни се дел од збирките…

Книгата „Девет – роман на илустрирани приказни“ на познатиот белградски дизајнер Футро е преведена на македонски јазик

Романот „Девет – роман во илустрирани приказни“ кој е дело на еден од најпознатите графички дизајнери во регионот, Славимир Стојановиќ-Футро е преведен на македонски јазик во издание на „Арс Либрис“, дел од „Арс Ламина ‒ публикации“. Делото веќе може да се најде во сите книжарници „Литература.мк“ или да се нарача онлајн на http://www.literatura.mk. Книгата со…