Едицијата „Македонски книжевни класици“ на „Арс Ламина“ се збогатува со стихозбирката „Скопјани“ од Гане Тодоровски

Едицијата „Македонски книжевни класици“ во која се објавени единаесет дела од Петре М. Андреевски, наскоро ќе се збогати со поетско издание од уште еден значаен македонски писател и академик, Гане Тодоровски. Станува збор за стихозбирката Скопјани, првпат објавена во 1981 година, која – како што ќе напише самиот автор – претставува „мал колаж од песни…