Пет нови предлози: што да читате во декември?

Студените декемвриски денови поминете ги во топлиот домашен амбиент со книга в раце. Со вкусен чај и покриени со топло ќебе, одморете од секојдневните обврски читaјќи ги своите омилени изданија. Доколку сакате да ги збогатите своите домашни библиотеки со нови наслови ви претставуваме предлог-листа со пет свежи наслови од полиците на „Литература.мк“ што може да…

„Секој полудува на свој начин“ – Стефан Чапалику

„Секој полудува на свој начин“ од Стефан Чапалику е роман за лудилото што настапува во Албанија со стапувањето на сила на комунистичката диктатура во 1967 година, кога земјата се прогласува за атеистичка држава, па сè до 1985 година, кога овој период, со смртта на диктаторот Енвер Хоџа. И меѓу овие значајни прилики што го обележуваат…