Осум наслови што книжевните клубови на холивудските ѕвезди ги читаат ова лето

Повеќето веројатно веќе имаат слушнато за книжевниот клуб за читање на ТВ-водителката и активистка Опра Винфри. Уште од 1998 година таа во своето ток-шоу промовира наслови, што, благодарение на нејзиното влијание, стануваат хит меѓу читателите. Изминативе години Опра не е единствена славна промоторка на читањето. Свои клубови за книги имаат и други холивудски ѕвезди како…