Изложба и промоција на монографијата „Животот во Хавана“ од Роберто Брсакоски

На 4 октомври (петок), во 20 часот, во Кинотека на Северна Македонија, ќе се одржи изложба на фотографии и промоција на монографијата „La vida de la Habana / Животот во Хавана“ од Роберто Брсакоски. Колоритниот и динамичен главен град на Куба, Хавана, е во фокусот на книгата. Во април 2017 година, резервирајќи пат и престој…

Седум книги за патување што треба да ги прочитате овој месец

Секое патување започнува со еден чекор. Потребно е да излезете од комфорната зона – тогаш почнуваат авантурите. Често патувањата почнуваат со читање инспиративна книга која ќе ве поттикне да појдете на некое место каде што претходно не сте биле. Богатството што ќе го откриете со секое патување е непроценливо, а искуството – неповторливо. Ви претставуваме…