Промовирана збирката хаику-поезија „Реми“ од авторите Гето Руди и Теа К.

Во рамките на 30. издание на Саемот на книга, на штандот на книжарницата „Литература.мк“ и издавачката куќа „Арс Ламина“ вчера беше промовирана новата збирка хаику-поезија „Реми“ од авторите Гето Руди и Теа К. Изданието беше претставено со мал перформанс – партија шах, во која меѓу два потега со фигурите авторите читаа по една хаику-песна. Промоцијата…

Партија шах со збирката хаику-поезија „Реми“

  Новата збирка хаику-поезија „Реми“ од авторите Гето Руди и Теа К. ќе биде промовирана денеска (на 8 мај) во 18 часот, во рамките на 30. издание на Саемот на книга, на штандот на книжарницата „Литература.мк“ и издавачката куќа „Арс Ламина“ во ВИП Арената во СЦ „Борис Трајковски“. Книгата „Реми“ е дел од идеја што…