НАСКОРО: Новата сликовница на Ване Костуранов – „Рекичето што сакаше да порасне“ во издание на „Арс Ламина“

Новата сликовница „Рекичето што сакаше да порасне“ на познатиот македонски сликар, илустратор и автор на книги за деца Ване Костуранов, наскоро ќе излезе од печат во издание на „Либи“, дел од „Арс Ламина – публикации“. Авторка на текстот е Ана Торма, а Бисера Бендевска придонесе за пловноста на приказната на македонски јазик. Уредничка на сликовницата…