„Арс Ламина“ ги опреми со книги домовите во хуманитарната акција „Проект куќа“

Куќа без книги е како соба без прозорци. Секој дом е комплетен кога има книжевно катче, кое внесува посебна топлина, ведрина и надеж. Секое дете треба да живее безгрижно, со пристап до соодветна литература и едукативни изданија. Имајќи ја предвид важноста секое дете да расте опкружено со книги, издавачката куќа „Арс Ламина“ се вклучи во…

„Арс Ламина“ донира книги во рамки на акцијата „И јас сум Дедо Мраз”

  Издавачката куќа „Арс Ламина“ со своја донација и оваа година е дел од најголемата добротворна предновогодишна акција „И јас сум Дедо Мраз”, организирана од здружението за хумано-општествен развој „Проект Среќа“. Хуманитарниот пакет на „Арс Ламина“ содржи над 100 книги, сликовници и боенки, кои ќе бидат наменети за деца од висок социјален ризик.  Донацијата ќе…

Здружението „Проект Среќа“ и „Арс Ламина“ донираа книги за ПОУ „Златан Сремец“ – Скопје

По повод патрониот празник на ПОУ „Златан Сремeц“ – Скопје, кое одбележува 46 години постоење, здружението „Проект Среќа“, во соработка со издавачката куќа „Арс Ламина“, денеска донира книги и сликовници. Изданијата ќе го збогатат книжевниот фонд во библиотеката на посебното основно училиште за деца со пречки во психофизичкиот развој. Под мотото „Среќа е…“ денеска беше…