„Приказна за едно семејство“ зборува за забранетото пријателство и љубовта на младата Марија

Обработувајќи теми врзани со чувствата и грижите на жените, писателката Роза Вентрела го создава романот „Приказна за едно семејство“ во кој главниот лик е малото девојче Марија кое расте во Бари, Италија. Книгата е преведена на македонски јазик во издание на „Арс Либрис“, дел од „Арс Ламина ‒ публикации“ и е достапна да се купи…