„Градина од стакло“ од Татјана Цибуљак е стилско ремек-дело за животот на „малите“ луѓе за време на распадот на СССР

„Треба да си сосема луда за да ѝ поверуваш на една книга. Ама, јас ѝ поверував.“ Романот-добитник на наградата на Европската унија во 2019 година, „Градина од стакло“ од романската писателка Татјана Цибуљак, деновиве излезе од печат во издание на „Арс Либрис“, дел од „Арс Ламина – публикации“ . Романот е еден од насловите за…