Интерес за детската литература на „Арс Ламина публикации“ на Саемот на книгата во Париз

Здружените издавачки куќи „ТРИ“, „Арс Ламина“ и „Култура“ во улога на комесари за прв пат ја претставија македонската издавачка дејност на саемот на книгата во Париз (Salon du livre) кој што се одржа во експо-центарот „Порт де Версај“ во организација на Националниот центар за книга (CNL). На саемот се собира околу 1.200 издавачки куќи од 50…

Македонската книжевност претставена на Саемот во Париз

Од огромно значење е што Македонија првпат се претставува на Меѓународниот саем на книгата во Париз. Ова синоќа го заклучија учесниците на трибината „Македонија како книжевна и духовна дестинација на Европа“, што се одржа во рамки на саемот. Модератор на трибината беше Јордан Плевнеш, а учествуваа и авторите Луан Старова, Владимир Мартиновски и професорот на…

Македонската книжевност ќе биде претставена на Саемот на книгата во Париз

На штанд со над 400 наслови од македонската книжевна продукција, Македонија првпат официјално ќе учествува на еден од најголемите европски саеми на книгата, Саемот во Париз, што се случува оваа недела, од 17 до 20 март. Комесари на македонското претставување во Париз се здружените издавачки куќи „ТРИ“, „Арс Ламина“ и „Култура“. На Саемот во Париз ќе бидат…