Авторката Марија Костадиновска сподели волшебни прегратки и вистински приказни со учениците од ОУ „Мирче Ацев“ – Скопје

Како се родија приказните во книгите „Волшебните прегратки“ и „Вистинска приказна за двете соседни кралства“? Како изгледаат волшебни прегратки и како настануваат? Како се станува дете-крал/кралица? Која е пораката на двете книги?… Ова се само дел од прашањата на коишто авторката Марија Костадиновска одговараше на креативната дружба со учениците од трето одделение во ОУ „Мирче…