Чанти инспирирани од книжевните класици

Француската дизајнерка Оливија Ле-Тан инспирирана од најпознатите светски книжевни класици изработи уникатни чанти. Меѓу нив се кориците на „Дракула“, „Злосторство и казна“ „Џеј Ер“, „Алиса во земјата на чудата“, „Моби Дик“, „Лолита“, „Стаклено ѕвоно“, „Пајажината на Климентина“. Овие т.н. „книги за носење“ се изработени од свила и волна. На нив рачно се везени мотиви од…