Повеќе од 200 книги за современа уметност ставени за бесплатно преземање од интернет

Музејот „Гугенхајм“ во Њујорк постави повеќе од 200 книги за современа уметност за бесплатно преземање од интернет. Изданијата можете да ги симнете во ПДФ-формат или, пак, во ePub од интернет-архивата на следниот линк. Изминатите шест години, музејот „Гугенхајм“ во Њујорк внимателно ги дигитализира своите изложбени каталози и уметнички книги, кои сега се достапни онлајн. За…