Извадок: „Нека снежи“ од Џон Грин, Лорин Миракл и Морин Џонсон

Но, морав да зборувам со некоја или барем така да изгледа. „Како лавови кога ловат газели“, реков додека упорно го гледав јатото. „Само пронаоѓаш некоја што заостанува и“, ситна русокоса девојка се одвои од групата, „напаѓаш“, реков додека скокав од столот. Ù пријдов со намера. „Јас сум Тобин“, реков, подавајќи ја раката. „Амбер“, рече таа.
„Прекрасно…