„Гласот во нашата глава“ од Итан Крос е најбарана мотивациска книга во септември

Мотивациската книга што ги открива скриените моќи на нашиот внатрешен глас и ни покажува како да го искористиме во борбата со анксиозноста, „Гласот во нашата глава“ од Итан Крос, беше најбаран наслов од областа на нефикцијата минатиот месец. На топ 10 листата со мотивациски книги се повеќе изданија, кои веќе подолго време се омилени меѓу…

Со автобиографијата „Моите изуми“ го одбележуваме роденденот на Никола Тесла

На денешен ден (10 јули) во 1856 година е роден познатиот научник, истражувач и пронаоѓач Никола Тесла. Најмногу е познат по револуционерните откритија во областа на електромагнетизмот. Важи за еден од најголемите и најпочитувани светски научници. Починал на 7 јануари 1943 година во Њујорк. Во чест на роденденот на Тесла, се навраќаме на неговата автобиографи…

Топ 10 најпродавани биографии и мотивациски книги во септември

Една од најочекуваните книги за оваа година, „Ветената земја“ од Барак Обама, која неодамна излезе од печат на македонски јазик, во издание на „Арс Либрис“, дел од „Арс Ламина – публикации“ е најпродаваната автобиографска книга во книжарници на „Литература.мк“ во септември. Биографиите, како и мотивациските книги, во кои авторите даваат совети за подобар и поквалитетен…