Омилените книги на Џонатан Френцен

Американскиот писател Џонатан Френцен се прослави со романот „Корекции“ (2001), додека со романот „Слобода“ (2010) тој стана еден од најчитаните светски писатели и едно од најголемите книжевни имиња на 21. век.

Пол Муад Диб ми беше алтер его

Моја библиотека: Бојан Трифуновски   Бојан Трифуновски е еден од оние ликови со кои можеш да правиш муабети до сабајле, на многу теми, од театар и филм до квантна физика, но која и да е темата едно е јасно: he knows his books! Не само драми, не само класици, не само она што морал да…