Александра Тодоровиќ: Интерактивната книга „Мистериозниот град под калето“ е авантура низ спомениците во Скопје од османлискиот период

Секој човек треба да ја познава историјата на својата земја и на својата нација. Има и една убава народна мудрост која вели: „Ако не знаеш од каде доаѓаш, не може да знаеш ни каде одиш“, истакна писателката Александра Тодоровиќ сумирајќи ја идејата зад нејзиното ново дело „Мистериозниот град под калето“ на вчерашната онлајн промоцијата која…

Онлајн промоцијата на „Мистериозниот град под калето“ поместена за 13 ноември, Денот на ослободување на Скопје

Поради технички проблеми, онлајн промоцијата на интерактивната книга за деца „Мистериозниот град под калето“ која требаше да се одржи вчера (четврток, 12 ноември) е презакажана за денес (петок, 13 ноември). Токму на Денот на ослободување на Скопје во 18 часот на фејсбук-страницата „Литература.мк“, гледачите ќе може да дознаат нешто повеќе за новата книга на авторката…

Александра Тодоровиќ: Интерактивната книга за деца „Мистериозниот град под калето“ е дел од серијал посветен на тајните на Скопје

Само неколку дена пред 13 ноември, Денот на ослободување на градот Скопје, авторката Александра Тодоровиќ ја објави интерактивната книга за деца „Мистериозниот град под калето“ која е посветена на историјата на главниот град односно на периодот во текот на османлиската власт. Делото е прво во серијалот „Скопје од А до Ш“ издание на „Либи“, импринт…