Авторот на „Што ако…?“, Мет Мури, одржа литературна работилница во ООУ „Кристијан Тодоровски-Карпош“

Еден од авторите на книгата „Што ако…?“, Мет Мури, за време на својот престој во Скопје, деновиве одржа час со учениците од шесто одделение при ООУ „Кристијан Тодоровски-Карпош“. Литературната работилница, која се одржа во т.н. „отворената училница“, односно училишниот двор, беше под менторство на Марија Богоеска, уредничка на едукативни изданија во „Арс Ламина“. На интерактивниот…