Марија Костадиновска: Во ликовите од „Вистинска приказна за двете соседни кралства“ се пресликани денешните деца

– Главните ликови во книгата „Вистинска приказна за двете соседни кралства“, Хана и Фран, не се целосно измислени и може да се каже дека делчиња „позајмив“ од сето она што го гледам кај денешните деца. Си направив споредба со тоа каква бев јас како малечка, но јасно е дека децата се поинакви денес, модерни и…

Онлајн промоција на книгата „Вистинска приказна за двете соседни кралства“ од Марија Костадиновска

Книгата за деца „Вистинска приказна за двете соседни кралства“ на младата авторка Марија Костадиновска ќе биде промовирана онлајн, во понеделник (2 ноември), во 19 часот на фејсбук-страницата на „Литература.мк“. Делото е во издание на „Либи“, дел од „Арс Ламина – публикации“, и веќе е достапно во сите книжарници „Литература.мк“ или да се купи онлајн на…

НАСКОРО: Книга за деца „Вистинска приказна за две соседни кралства“

Книгата за деца „Вистинска приказна за две соседни кралства“ чиј автор е Марија Костадиновска, а илустрациите се на Александра Филипоска, наскоро ќе може да се најде во сите книжарници „Литература.мк“ како и да се нарача онлајн на http://www.literatura.mk. Делото е во издание на „Либи“, дел од „Арс Ламина – публикации“. Ова воопшто не е некоја…