Гордана Вренцоска: Книгата „Македонски визуелен идентитет“ ќе им биде од корист на сите што се занимаваат со дизајн

Секое претставување во својот роден град Виница, за уметницата, дизајнерка и професорка Гордана Вренцоска, е многу важно, бидејќи таму, како што вели, добива искрени коментари и впечатоци од публиката. Затоа, првото физичко промовирање на нејзината книга „Македонски визуелен идентитет“ се одржа токму таму, во понеделникот (12 јули), во рамките на културата манифестација по повод празникот…