Доделени признанијата на Македонска асоцијација на издавачи: „Арс Ламина“ со шест награди

Македонската асоцијација на издавачи денес (11 септември) во заедничкиот саемски промоцентар ги додели наградите за најуспешни изданија, автори како и за најуспешни активности на издавачките куќи во периодот помеѓу двата саема. „Арс Ламина“ се закити со шест награди меѓу кои први места за „Најдобра едиција“ и за „Најдобро ликовно-графичко уредено издание“ за едицијата „Македонски книжевни…

Издавачката куќа „Арс Ламина“ доби седум награди од МАИ

Издавачката куќа „Арс Ламина“ доби седум признанија на доделувањето на наградите од Македонската асоцијација на издавачи (МАИ), која вчера (8 мај) по втор пат ги прогласи најдобрите меѓу двата саема на книга Прво место во категоријата за најдобра едиција е доделено на „Огнови“ на издавачкиот центар „Антолог“, а второ место на „Басни од Македонија“ од…