Големината на Гинтер Грас

Големината на Гинтер Грас oд Салман Ружди Во 1982 година, кога бев во Хамбург за објавување на германскиот превод на „Децата на полноќта“ моите издавачи ме прашаа дали би сакал да се запознам со Гинтер Грас. Па, очигледно сакав и така ме однесоа до селото Вевелсфлет, надвор од Хамбург, каде што тогаш живееше Грас.