„Курвински хроники“ – роман-водич низ историјата и низ лавиринтите на духовната самотија на одметнатите

Осврт кон романот „Курвински хроники“ од Александар Русјаков Авторка: Маријана Котевска-Георгиева, магистер по општа и компаративна книжевност, теоретичарка на книжевноста и на документарниот филм Верувам сите го знаете Александар Русјаков, за кој слободно можам да кажам дека е еден од најкомплексните и најпродуктивни македонски автори, кој во исто време и на исто зрело ниво ги…