„Кристалната ноќ“ како и романот „Изброј ги ѕвездите“ се тажен потсетник за насилството извршено врз Евреите

Историјата, особено онаа во текот и пред почетокот на Втората светска војна, е преполна со црни точки кои засекогаш ќе бидат тажен потсетник за насилството и за притисоците кои биле направени врз Евреите. Еден од тие настани е и „Кристалната ноќ“, акт на масовно прогонување на Евреите во цела Германија и делови од Австрија на…