Кореографката Кренаре Невзати – Кери гостинка во „Астрорум“

Познатата кореографка, професорка на Факултетот за драмски уметности во Скопје, Кренаре Невзати – Кери е гостинка во ова издание на емисијата „Астрорум“. Нејзината професионална биографија е навистина богата и започнува веднаш после студиите на престижниот ленинградски конзерваториум „Николај Римски – Корсаков“, но покрај бројните музички, драмски и балетски успеси, вклучува и многу борби со суровите…