„Другарска азбука“ е најпродавана книга за деца во „Литература.мк“ во септември

Сликовницата „Другарска азбука“ од Снежана Петрова-Џамбазова, во која преку стихови и илустрации најмладите ги учат буквите, е најпродавано издание за деца во „Литература.мк“ во септември. Во месецот кога го одбележуваме почетокот на училишната година, покрај школските изданија, се бараа и интерактивни вежбанки за почетно пишување, лектири и читанки, сликовниците од серијалот „Нови бајки од Македонија“…

Саем на книгата 2022: „Која игра ја играш?“ праќа силна порака за справување со меѓуврсничкото насилство кај децата

Со силна порака за навремено детектирање и справување сомеѓуврсничкото насилство кај децата, вчера (четврти мај) на главната бина на Саемот на книгата се одржа промоцијата на сликовницата и прирачникот „Која игра ја играш?“ од авторскиот тандем внука и баба: Олга Ѓоргиева и Олга Мурџева-Шкариќ. Книгите се во издание на „Либи“, дел од „Арс Ламина –…