Oтворен третиот регионален конкурс за краток расказ „Бибер“

Tретиот регионален конкурс за краток расказ „Бибер“ на тема помирување и надминување на предрасудите е отворен и ќе трае до 10.6.2019 година. Конкурсот е наменет за ангажирани раскази на албански, босански, црногорски, хрватски, македонски и српски јазик. Првите два конкурса „Бибер“ беа на тема помирување, а овој пат темата е проширена. Покрај расказите што го…

Награда од 200.000 денари за најдобри илустрации на четири „Бајки од Македонија“

Почнува новиот конкурс за млади дизајнери-илустратори на Движењето „Браво сине“ во соработка со Арс Ламина По минатогодишниот успешен проект „Слатко со идентитет“ за визуелно брендирање на слатко произведено во Македонија, при што победници на конкурсот беа двајца дотогаш неафирмирани млади креативци, Движењето за поддршка на креативноста Иво Лауренчиќ – „Браво сине“ во соработка со Арс…

Конкурс за краток хумористичен расказ

Издавачката куќа Арс Ламина публикации распишува конкурс за најдобар краток хумористичен расказ на македонски јазик. Делата што комисијата ќе ги оцени за најквалитетни, ќе бидат објавени во антологија на крајот на оваа година, а авторот на најдобриот расказ ќе добие награда – таблет. Целта на конкурсот е да се отвори една нова и досега малку истражена сфера на…