Голем интерес на отворениот повик за илустрации за проектот „Современи бајки од Македонија“

Голем интерес помеѓу илустраторите и дизајнерите за учество на отворениот повик за изработка на креативни илустрации за најновиот проект „Современи бајки од Македонија“ на Движењето за креативност Иво Лауренчиќ – „Браво Сине!“ и издавачката куќа „Арс Ламина“. Остануваат уште три дена до затворањето на конкурсот – 20 март 2021 година, а се очекува финалната бројка…

„Современи бајки од Македонија“ – отворен повик за дизајнери-илустратори

Движењето за поддршка на креативноста Иво Лауренчиќ – „Браво Сине!“ во соработка со издавачката куќа „Арс Ламина“ го објавува конкурсот за илустрации за четири авторски бајки. Четирите бајки се избрани на посебен конкурс „Современи бајки од Македонија“ кој се одржа минатата година. На конкурсот кој е објавен денеска (29 јануари) и ќе трае до 20…

Почнува конкурсот за текстови што ќе бидат дел од проектот „Современи бајки од Македонија“

Движењето за поддршка на креативноста Иво Лауренчиќ – „Браво Сине!“ во соработка со издавачката куќа „Арс Ламина“ го објави конкурсот за новосоздадени бајки за проектот „Современи бајки од Македонија“. На конкурсот кој е објавен денеска и ќе трае до 17 август 2020 година, можат да конкурираат сите автори кои сакаат својата креативност да ја изразат…