Ново од Либи: серијал книги „Пчеличката Маја“

За најмалите читатели – супер изненадување од Либи: серијал книги „Пчеличката Маја“! Маја е весела малечка пчела која многу ја сака слободата и затоа живее во ливадата. Маја често влегува во возбудливи авантури заедно со нејзиниот најдобар другар Вили. Ах, Вили! Тој е многу мрзлив и обожува храна! Но, тој е најдобриот пријател на светот.

Филмови на големото срце

Либи и Литература.мк дел од „Тинтири Минтири Филм Фест“ Под мотото „Филмови на големото срце“ ќе се одржи првото издание на меѓународниот филмски фестивал за деца „Тинтири Минтири Филм Фест“, во периодот од 5-ти до 7-ми јуни 2015 година во Кинотека на Македонија, а во организација на ДКЦ Тинтири Минтири, Аурипигмент продукција и Кинотека на…