Докторот Маријан Бошевски во „Зборови наместо слики“ со стихови ги „црта“ емоциите

Срцето, кое како „материја“ е предмет на изучување и научно разгатнување, но и духовно ковчеже, е инспирација за дел од стиховите на д-р Маријан Бошевски. Тој му се обраќа: „За тебе учев / Од тебе учам / Дали си орган / Или повеќе од тело?“ Книгата ја посветува на сите што веруваат и љубат. Чувствата…